От днес започват срещите на областния управител на Русе Анатоли

...
От днес започват срещите на областния управител на Русе Анатоли
Коментари Харесай

Анатоли Станев тръгва по общините в региона, за да разбере какви са проблемите им

От през днешния ден стартират срещите на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев и неговия заместител Людмил Христов с кметовете и ръководителите на общинските препоръки в района

Срещите ще се организират на място в седемте общини, като упованията са в границите на идващите две седмици те да приключат. Сред обсъжданите въпроси ще бъдат положението на пътната инфраструктура, здравната система в дребните обитаеми места, както и опциите за привличане на повече вложения. Фокус ще бъде подложен и върху опциите за развиване на културата и туризма.

„ Държа извънредно доста на положителната връзка сред държавната и локална власт. Работата в синхрон сред държавното управление и общините е основен фактор за справяне с най-наболелите проблеми в по-малките обитаеми места, на които не е обръщано задоволително внимание “, сподели Станев. Той и заместникът му Христов са безапелационни, че ще чуят проблемите пред общините от региона и няма да губят време, а в противен случай незабавно ще подхващат всички вероятни ограничения за решаването на поставените пред тях проблеми. Ако е належащо, ще бъдат отправени оферти на централно равнище за законодатели начинания и промени.

На по-късен стадий се планува и провеждането на изнесени приемни за жителите на място, тъй че всеки гражданин на региона да има опция да показа мнението си с управлението на Областната администрация. „ Трябва да запълним вакуума сред институциите и жителите. Администрациите са основани по тази причина да са в помощ на хората и да спомагат за решаването на техните проблеми “, добави още регионалният шеф.

Припомняме, че Анатоли Станев има приемен ден всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Необходимо е авансово записване на тел.: +359 82 812 223, като то може да стане всеки работен ден от 09.00 до 17.30 часа.

Срещите по общините ще се организират по азбучен ред, като първа в листата е община Борово.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР