От днес започват 24-те Зимни олимпийски игри в китайската столица

...
От днес започват 24-те Зимни олимпийски игри в китайската столица
Коментари Харесай

Стартира зимната Олимпиада в Пекин, 16 българи ще участват на нея

От през днешния ден стартират 24-те Зимни олимпийски игри в китайската столица Пекин. Организаторите обаче са изправени пред съществени проблеми, които са свързани най-много с ковид.

Положителните проби на хора свързани с игрите дневно варират сред 40-60 души. Така може да се наложи доста спортисти да останат карантирани и изобщо да не започват на игрите. Сами спортисти пък са изолирани в два вида балони - единия е в случай че дадат позитивен тест - те отиват в хотел за карантинирани и нямат право да излизат. Ако са с негативен тест са в балон, а излизането е единствено за тренировки и надпревари, само че единствено посредством превоза обезпечен от уредниците. Така Олимпиадата се трансформира в нещо като лагер.

За разлика от лятната олимпиада в Токио през предходната година, когато позитивните проби бяха много малко в този момент около Омикрон се чакат много позитивни проби. Имаше и случай с представителка на Белгия в скелетона, която умоляваше да бъде върната в олимпийското село, тъй като е с негативен тест. Ким Мейлеманс даде позитивна проба и беше седем дни в карантина, макар че към този момент имаше негативен тест. Организаторите я реалокираха от хотела за карантирани в олимпийското село.

Проблемът с публиката също не е за занемаряване. На този стадий 30% от потенциала на залите и оборудванията може да бъде ангажиран единствено от локални почитатели, само че не е изключено и някои надпревари да останат и без аудитория.

Освен това Олимпиадата има и на фона на комплицираната политическа конюнктура. Конфликтът в Украйна, а западните страни бойкотираха игрите и те няма да изпратят публична делегация в Пекин.

Със сигурност през днешния ден ни чака много съществено представление при откриването. Церемонията е от 14:00 б.в. и се чака китайците да създадат запаметяваща се гала, а огромният въпрос е по какъв начин ще бъде разпален олимпийският огън.

Въпреки всичките проблеми ще забележим много страсти, изненади, запаметяващи се моменти и върхове на игрите.

Общо 16 българи ще вземат участие в Пекин.

Ето и цялостния лист на българите:

Сноуборд

Радослав Янков

Алпийски дисциплини

Алберт Попов
Ева Вукадинова
Камен Златков

Ски-бягане

Симеон Деянов

Ски-скок

Владимир Зографски

Биатлон

Владимир Илиев
Антон Синапов
Димитър Герджиков
Благой Тодев
Милена Тодорова
Мария Здравкова
Даниела Кадева
Лора Христова

Фигурно пързаляне

Александра Фейгин

Шейни

Павел Ангелов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР