От днес започва рязко подобрение на времето, но няма изведнъж

...
От днес започва рязко подобрение на времето, но няма изведнъж
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Започва рязко да се затопля, ще прилича на ранно лято

От през днешния ден стартира внезапно усъвършенстване на времето, само че няма внезапно да стане 20 градуса. България остава в периферията на антициклон, сподели в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев. От север и през днешния ден, и на следващия ден ще се спуска малко по-хладен въздух. Докато Европа се радва на топло време, при нас е студът, само че доста скоро това ще се промени, сподели климатологът.

„ Вчера в София си беше пълноправна зима. Цял ден беше студено и температурите едвам доближиха 3 градуса, и то в центъра на града, където е топлинният остров “, уточни проф. Рачев.

В неделя денят и нощта ще бъдат с идентична дълготрайност. Към морето ще остане хладно до неделя, малко е евентуално и там да има превалявания.

От понеделник в Европа стартира западен транспорт на топлото време. Очакват ни високи температури. В някои дни междинната денонощна температура ще доближава 14-15 градуса. Ще наподобява на ранно лято, сподели още климатологът.

Минималните температурите няма да падат под 0 градуса до края на март. Засега и през идващите две седмици прогнозите са за топло, слънчево и за жалост изсъхнало време.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР