От днес започва обсъждането в Народното събрание на новия Бюджет

...
От днес започва обсъждането в Народното събрание на новия Бюджет
Коментари Харесай

Ляв, популистки, на БСП или на Асен Василев е Бюджет 2022?

От през днешния ден стартира разискването в Народното събрание на новия Бюджет 2022 - по оферти на финансовия министър Асен Василев и за момента с поддръжката на ръководещото болшинство.

Очакват ли се изненади, съществени промени или промени в него? По всичко проличава - не, тъй като те са непокътнати за към този момент плануваната лятна актуализация. Според ръководещите дотогава ще завърши анализът на всички министерства и подопечните им ведомства, което ще разреши бюджетът да стане отражение на новите политики, контрактувани от обединението.

Но въпреки сякаш да повтаря миналогодишния, Бюджет 2022 крие в себе си изненади, някои от които шокираха икономическите и финансови анализатори. По тематиката в новия, 68-ми епизод на Z-Каст беседваме с икономическия кореспондент на Клуб Z Йордан Бързаков.

" Самият факт, че проф. Румен Гечев, може би най-известното финансово острие на Българска социалистическа партия, счита бюджета за добър и за прелестен, е констатация за неговите мощни и слаби страни. Аз откогато проследявам бюджет, към момента не съм видял Румен Гечев да хареса бюджет, това му е за първи път ", означи той.

Ще реализира ли бюджетът " с десни ограничения леви цели "? Има ли такива в него изобщо? Бюджетът на Асен Василев ли е това, или на Корнелия Нинова? Ще провокира ли това разискване дрязги в нежната ръководеща коалиция, или същинският идеологически конфликт следва при актуализацията през юли?

И изкушават ли се прекалено много новите ръководещи да употребяват практиките на ГЕРБ?

Чуйте цялостния 68-ми епизод на Z-Каст:

Можете да слушате в,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР