От днес започва изработването на механизъм за контрол на цените

...
От днес започва изработването на механизъм за контрол на цените
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари


От през днешния ден стартира изработването на механизъм за надзор на цените

„ Днес ще подпиша заповедта, с която координационното звено да създаде механизми за надзор на цените на стоките на българския пазар, и да предложи ограничения “, разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерския съвет. Той призна, че повишаването на цените е изключително сензитивна тематика.

„ Националното звено ще предприеме ограничения за транспарантните правила на действителна конкуренция. В търсенето на решенията, ще водим диалози с всички “, даде обещание Донев.

По думите му звеното, натоварено със задачата да сътвори механизъм за надзор на цените работи от началото на февруари.

„ В резултат на напъните на държавното управление излизат на ярко някои нелоялни търговски практики, свързани с образуването на цените. От началото на февруари, когато организирах среща с министри и шефове на организации, тематиката за ценaта на храната се трансфораха във водеща за всички, само че някои искрено злоупотребиха, като си приписаха заслуги за рухването на цените, или като използваха цената на сиренето, с цел да притеглят внимание. В сходни обстановки народът споделя „ другарството си е другарство, само че сиренето е с пари “. В търсенето на решения търсим партньорството на комерсиалните вериги, с които няма да водим война, а диалог, който започнахме още предходната есен “, разяснява още министър-председателят. Той успокои, че в последно време се забелязвали спадове в цените при някои храни.

„ Считам това като знак за преосмисляне на методите за формиране на цените на стоките в магазините. Предстои ни да поканим на диалог представители на комерсиалните вериги, като в нея ще вземат присъединяване и производителите, сигурно има какво да си кажат “, означи Донев.

 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР