От днес започна изграждането на ново общежитие от открит тип

...
От днес започна изграждането на ново общежитие от открит тип
Коментари Харесай

Започна изграждането на ново затворническо общежитие от открит тип във Враца /снимки/

От през днешния ден стартира построяването на ново общежитие от открит вид към пандиза във Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
То ще бъде някогашната постройка на Службата по метрология и стандартизация, която се намира в непосредствена непосредственост до зандана. В него ще бъдат настанени към 100 души от общежитието от открит вид в Бойчиновци, а лишените от независимост, които се обитават в това от закрит вид, ще останат там. Капацитетът на новото общежитие ще бъде 250 души.
Старт на дейностите даде преди минути зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев. На събитието участваха и основният секретар на Министерството на правораздаването и началник на Програмния оператор на Програма „ Правосъдие “ Десислава Гайдарова, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов, началникът на врачанския затвор ст. комисар Иван Спасов и други
Обектът е част от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. За ремонта са планувани 1 614 000 лева и ще бъде осъществен от сливенска компания.
Инвестиционният план планува постройката да бъде преустроена в затворническо общежитие, което да дава отговор на всички европейски условия, както за лишените от независимост, по този начин и за чиновниците.
Сградата ще бъде напълно актуализирана и отоплявана. Всяка килия ще има независим хигиеничен възел и баня, а в пространствата ще има и кабелна телевизия.
"Идеята е да се основат модерни условия за живот за лишените от независимост. Държавата би трябвало да покаже хуманно отношение към тези хора, с цел да могат те да се реинтегрират в обществото ", съобщи зам.- правосъдният министър Емил Дечев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР