От днес за влизане в сградата на общината и в

...
От днес за влизане в сградата на общината и в
Коментари Харесай

Община Първомай въведе зелен сертификат за служителите си

" От през днешния ден за влизане в постройката на общината и в общинска администрация в Първомай се изисква зелен документ ". Това заяви кметът на Първомай Николай Митков.

Достъп има и за чиновниците, които показват документ за преболедуване, за тест или за съществуване на антитела. Тези, които нямат подобен документ, ще вършат три пъти в седмицата антигенни проби, които община Първомай е закупила със средствата, преведени от страната за Коронавирус ограничения.

Тази заран за първи път е извършено тестването и, по думите на Митков, не е имало чиновници, които да се възпротивят или да откажат да бъдат тествани. " Тестването е минало бързо и безболезнено, като след негативен резултат служителят е допускан до постройката на Общината ", сподели кметът.

И разясни, че условието за зелен документ не важи за елементарните жители, като те имат достъп единствено до места за жители и при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. На тези места има обезпечени маски за еднократна приложимост, дезинфектанти и чиновник, който следи да няма скупчване на хора.

" Тестове са обезпечени за един месец, по-късно ще се направи равносметка дали има нови имунизирани чиновници и се по какъв начин се развива пандемията, тогава може да се премине на тестване два пъти в седмицата ", разясни Митков.

До този миг в Община Първомай към 60 % от работещите там са имунизирани, преболедували или имат антитела. Останалите 40 % се тестват три пъти в седмицата.

Николай Митков сподели, че има хора, които не са пристигнали на работа, тъй като имат висока температура и признаци, сходни на COVID-19, които след това ще се потвърдят дали са заболели или не. Той добави, че преди Коледа в отдел " Данъчно звено " е имало шестима инфектирани.

" В идната " Омикрон " вълна е много притеснително, в случай че огромна част от администрацията липсва, това значи блокиране на работата, а следва подготовката на новия бюджет, доклад на остарелия и настоящата работата, тъй че няма по какъв начин да си позволим да допуснем в общината инфектиран чиновник на работа ", разясни още Митков.

Първомай е втората община в област Пловдив, която вкарва условие за зелен документ на чиновниците си след Община Кричим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР