От днес всички автомобили трябва да се движат със зимни

...
От днес всички автомобили трябва да се движат със зимни
Коментари Харесай

Зимните гуми задължителни от днес, проверете с левче грайфера

От през днешния ден всички коли би трябвало да се движат със зимни гуми и полицията ще постанова санкции за нарушителите.

Според последните промени в закона от 2017 година, от 15 ноември до 1 март колите би трябвало да са със зимни гуми или с такива с минимална дълбочина на протектора 4 мм.

От през днешния ден при инспекциите в границите на вървящата от две седмици акция " Зима " полицията се фокусирани върху готовността на колите за зимни условия.

Глобата за неизрядните водачи е 50 лв., като се лишават и 6 контролни точки.

Дали грайферът е в нормата може да се ревизира елементарно с монета от 1 лев. При слагането й в протектора той би трябвало да покрива кръга към междинната част.

Производители на гуми предизвестяват, че 4 мм грайфер е дребен и той би трябвало да е най-малко 5 мм, с цел да " работи " гумата добре.

Освен грайфера би трябвало да се има поради и възрастта. Ако гумите са били в дейна приложимост повече от 6 години, сцеплението им на сняг и лед ще е доста лимитирано, даже и да има прилична шарка.

През зимата е целесъобразно гумите да бъдат напомпани с 0.2 бара над посочените от производителя на автомобила стойности, защото поради разликите в температурите налягането пада. Добре е то да се ревизира в гумите, когато те са студени, защото след шофиране, те постоянно демонстрират по-високо налягане.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР