От днес влизат в сила новите противоепиедмични мерки. Те ще

...
От днес влизат в сила новите противоепиедмични мерки. Те ще
Коментари Харесай

Нови мерки срещу COVID-19 и заплахи за бойкот от страна на заведенията

От през днешния ден влизат в действие новите противоепиедмични ограничения. Те ще продължат до края на октомври, а резултатът от тях ще се ревизира от време на време.

Сред рестриктивните мерки са вечерен час за заведенията - те ще работят от 7 до 23 часа, при съблюдаване на наложителна отдалеченост и с до 6 души на маса.

Фитнесите ще работят при потенциал до 30%, а груповите спортове на закрито стопират.

Кината, театрите, концертите на закрито ще работят с понижен на половина потенциал.

Преустановяват се всички всеобщи мероприятия, като фестивали и събори.

Спортните надпревари на закрито ще се организират без аудитория, а тези навън - при претовареност от 30%, с изискването за отдалеченост и маски.

А на кръщенета, сватби и други тържества ще се позволяват до 30 души на закрито и до 60 навън.

Бойкот на ограниченията оповестиха от Асоциацията на заведенията. Те бяха безапелационни, че няма да спазят рестриктивните мерки, които влизаха в действие от среднощ.

От Нощните заведения са безапелационни - ще работят и след 23 часа.

„ Няма по какъв начин да съблюдаваме каквито и да било ограничения, в случай, че няма безусловно никаква финансова отплата за работещите в този бизнес. Глобите ще паднат в съда, тъй като тази заповед е противоконституционна. Ние имаме конституционно право на труд, което ни е отнето “, сподели Евгени Зумпалов, притежател на нощно заведение.

От Асоциацията на заведенията пресмятат загубите си на десетки милиарди.

„ Ние бойкотираме, по-скоро няма да съблюдаваме заповедта, защото тя не е подкрепена с стопански и обществени ограничения. Оттук нататък не виждам по какъв начин тези мероприятия могат да бъдат анулирани и нощните заведения да затворят в случай, че отново споделям няма нито 1 стотинка, отпусната за бизнеса “, разяснява Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.

Освен хотелите и заведенията директно наранени са младоженците. Новите ограничавания разрешават до 30 посетители за женитба на закрито и до 60 навън.

Срещу ограниченията за следващ път се оповестиха и притежателите на фитнеси и спортни зали. И те обявиха подготвеност за митинги.

В София митингът е плануван за на следващия ден, 8 септември, на жълтите павета пред Народното събрание, където съгласно уредниците ще се включат и автобусните превозвачи, представители на увеселителни центрове и театралните школи.

Научното сдружение по фармация с предизвестие за ремдесивир Две родилки са измежду новите случаи на COVID-19 в Сливенско Новородено е измежду умрелите от COVID-19 през последното денонощие Христо Мутафчиев: Актьорите няма да сe съгласят в театъра да се влиза с Коронавирус документ 677 нови случая на ковид у нас 488 са новите случаи на COVID-19 у нас COVID-19 у нас: До дни третата имунизационна доза може да бъде позволена (ОБЗОР) На прага на четвъртата вълна: Стимул за имунизиране – ваучер от 20 лева Канада вкарва нови правила за идващите български жители Има ли интерес към мобилните пунктове за имунизация?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР