От днес влизащите в Гърция трябва да имат попълнен формуляр,

...
От днес влизащите в Гърция трябва да имат попълнен формуляр,
Коментари Харесай

Последни новини от ГКПП-тата с Гърция, ето откъде може да се отиде на плаж от днес

От през днешния ден влизащите в Гърция би трябвало да имат запълнен формуляр, в който да показват страната, от която идват и адреса, на който ще обитават по време на почивката си в южната ни съседка. В последния миг, късно нощес, гръцките управляващи изключиха граничния пункт Маказа като алтернатива за прекосяване. Слаб е трафикът през Маказа в ранните часове на деня, евентуално тъй като хората схванаха още през вчерашния ден, че този пункт е изключен като алтернатива от гръцките управляващи. Едва 15 коли минаха рано сутринта, най-вече румънски.
Всеки, който е пристигнал тук, а преди този момент е попълнил електронна декларация и е получил код, няма да бъде върнат и ще може да премине през Маказа. Тези формуляри се попълнят 48 часа преди самото пътешестване през Гърция. До през вчерашния ден бяха два пунктовете, през които можеше да се минава Кулата и Маказа.
От нощес последният е изключен като вид, само че всички, които са попълнили заявления и са дали алтернатива Маказа-Нимфея ще могат през днешния ден умерено да преминат.
"Посолството на Гърция в София ни осведоми, че от 1 юли влизането на всички жители през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде допустимо единствено през граничния пункт "Кулата-Промахон‘ ".
По данни на гръцкото посолство към този момент няма да е допустимо влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, с изключение на единствено при основни аргументи, които следва да бъдат конкретизирани.
Според развиването на епидемиологичната конюнктура, обвързвана с ковид, способените гръцки управляващи ще прегледат опцията да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.
Припомняме, че от през днешния ден в границите на усилване на ограниченията за битка с ковид Гърция вкарва за всички идващи жители, без значение от тяхната народност, попълването на специфичен онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr/. Необходимо е формулярът да бъде запълнен минимум 48 часа преди влизането в страната.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Атина на телефони: Дежурен пряк телефон: +30 210 67 48 107.Дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107 Мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220. и с Генералното ни консулство в Солун на телефони: 30 2310 829 210; +30 2310 869 510 Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520, гласи известието от Външно министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР