От днес влиза в сила изискването за връщане на камионите

...
От днес влиза в сила изискването за връщане на камионите
Коментари Харесай

Товарните камиони вече трябва да се връщат на всеки 8 седмици в страната на регистрация

От през днешния ден влиза в действие условието за връщане на камионите на всеки 8 седмици до страната на регистрация. Правилото е част от така наречен пакет „ Макрон “, поради който през днешния ден в София от Съюза на интернационалните превозвачи провеждат конференция. Обявената тематика е „ Пакет " Мобилност " - това ли е краят на българския транспортен бизнес “.

За БНР изпълнителният шеф на съюза Йордан Арабаджиев сподели:

„ Към момента към момента няма изясненост нито по какъв метод ще се реализира контролът, нито по какъв метод ще се правоприлага, само че по този начин или другояче ще би трябвало на всеки 8 седмици нашите превозвачи да прибират транспортните си средства, без значение дали са натоварени или не, което ще бъде сериозен удар по българския транспортен бизнес “.

От 2 февруари е в действие и условието за командироване по пакета „ Мобилност “, поради който 9 страни, измежду тях и България,  подадоха обща тъжба до Европейския съд за прекъсване на наредбите. Докато чака окончателното му изговаряне, страната ни подаде през октомври още веднъж иск за отсрочване на пакета.

„ Знаем, че България е подала искова молба за прекъсване действието на пакета до момента в който съдът се произнесе по главното дело. Към момента ние нямаме информация какво се случва с тази искова молба “, разяснява още Арабаджиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР