От днес властите започват официално изчисляване на загубите след бедствието,

...
От днес властите започват официално изчисляване на загубите след бедствието,
Коментари Харесай

Стихията ”Евридика” помете цели райони в Гърция

От през днешния ден управляващите стартират публично пресмятане на загубите след бедствието, което лиши живота досега на 15 души, а повече от 20 са ранените.

Властите се притесняват, че броят на жертвите ще пораства, дейностите по почистване и търсене на оживели не престават и през днешния ден.

В най-сериозно засегнатите от бедствието региони Мандра, Атика и Неа Перамос стотици изоставиха домовете си, поради боязън от нова приливна вълна. През миналата нощ са регистрирани над 600 позвънявания на незабавните телефони от потърпевши хора.

Гръцкият министър председател Алекскис Ципрас в свое послание разгласи народен печал в страната. Обявяването на народен печал е най-малкото, което можем да създадем, сподели министър председателят.

Вътрешното министерство на Гърция се чака да разгласи тридневен народен печал.

Ципрас увери, че "ще бъде направено задълбочено следствие, с цел да не се повтори сходна злополука ".

Той се ангажира, че държавното управление ще помогне на фамилиите на жертвите с всички вероятни средства, като посочи, че семейства и предприятия, наранени от пагубните наводнения, ще бъдат подкрепени.

Дъжд и стихия в Гърция и за през днешния ден предвижда националната метеорологична работа.
На места бурята ще е мощна, изключително в региона на Йонийско море, в континенталната част, на остров Евбея, Спорадските острови и прекомерно е допустимо през нощта да обхване и Цикладските острови, както и западната част на остров Крит, предизвестяват синоптиците.

От началото на седмицата времето в Гърция внезапно се утежни, откакто ураганът "Евридика " връхлетя страната, а проливни дъждове и мощен вятър провокираха древен наводнения и взеха 15 жертви в региона Атика край гръцката столица Атина.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР