От днес властите в редица европейски държави облекчават ограничителните мерки,

...
От днес властите в редица европейски държави облекчават ограничителните мерки,
Коментари Харесай

5 км колона от коли се образува за влизане на летовници в Гърция

От през днешния ден управляващите в редица европейски страни облекчават ограничаващите ограничения, въведени по отношение на пандемията от COVID-19.

Гърция пропуща български жители през границите си без ограничавания и карантина от 12 ч. на обяд през днешния ден. От рано тази заран се образуваха опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " в очакване да бъде отворена границата. А по обяд опашката за влизане в Гърция към този момент доближи дължина от 5 км , заяви БГНЕС. Колоната коли е до разклона за село Тополница и Марикостиново и продължава да се натрупа. Леките коли минават доста по-бавно границата, за разлика от тежките камиони, които се пропущат по-лесно.

При влизане в страната гръцките гранични чиновници ще дават по тяхна преценка анкетни карти, в които българските жители би трябвало да попълнят трите си имена и дестинация на пътуването си. На инцидентен принцип ще бъдат вземани проби за ковид. При позитивен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В подобен случай от Министерство на външните работи предлагат на българските жители да се връщат в България от границата.

Европейска комисия пусна интернет платформа на всички публични езици, която съдържа основна информация, позволяваща безвредно обновяване на свободното придвижване и туризъм в цяла Европа, оповестиха от пресслужбата на институцията. 
Платформата Re-open EU ще дава информация в действително време за границите, наличните транспортни средства, рестриктивните мерки за пътешестване, ограниченията за публично здраве и сигурност, като да вземем за пример физическо разграничаване или носене на защитни маски, както и друга практическа информация за пътуващите. Създаването й е част от оповестения от Европейска комисия на 13 май 2020 г. пакет от ограничения в региона на туризма и превоза, целящ да възвърне увереността у пътуващите и да спомогне за безвредното обновяване на туризма в Европейски Съюз при съблюдаване на нужните здравни защитни ограничения. Платформата има и версия за прилагане на мобилни устройства, събира на едно място настояща информация от ЕК и от страните членки и ще служи като съществена насочна точка за всеки, който пътува в Европейски Съюз. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР