От днес вече не съм служител на КТ Подкрепа. По

...
От днес вече не съм служител на КТ Подкрепа. По
Коментари Харесай

Ванчето Григорова напусна Подкрепа

От през днешния ден към този момент не съм чиновник на КТ " Подкрепа ". По самодейност на президента ѝ Димитър Манолов ние се разделяме, което не значи, че аз се деля със синдикализма, тъй като това не е специалност, а идея и предопределение, само че това не значи, че не съм синдикалист. Досега бях чиновник на КТ " Подкрепа ", в този момент съм единствено член.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Ваня Григорова, която ще бъде кандидатурата за кмет на София на Българска социалистическа партия.

По думите на Григорова Димитър Манолов е знаел за всеки нейн диалог. 

Преди два дни водачът на КТ " Подкрепа " разгласи също пред Българска национална телевизия, че Конфедерацията ще се раздели с Ваня Григорова: " Тя отива в политиката и няма по какъв начин да е наш чиновник ". 

Манолов през цялото време не харесва концепцията Григорова да играе с Българска социалистическа партия за София. " Искат да ми лишават Ваня със свободен трансфер, казано на футболен език, тъй като преди Ваня Григорова да почне да работи за КТ „ Подкрепа “, а аз настоявам, че тя е мое персонално изобретение, един доста стеснен кръг от хора знаеше за нея.

Сега към този момент нещата са напълно разнообразни. От друга страна чисто човешки, кой съм аз, с цел да преча на нейното развиване, само че това което мен ме тормози, е по какъв начин ще се развие тоя сюжет, в случай че тя се кандидатира за кмет ", разяснява Манолов пред Нова телевизия през юли.

Той описа тогава, че е споделил това си мнение и пред шефа на столичните социалисти, и пред Корнелия Нинова.

Григорова изясни, че към момента е подкрепена от БСП-София и " Левицата ".

" Разбирам, че има и земеделска партия, която ще се причисли към обединението. На градско равнище Българска социалистическа партия ме поддържа преди 10 дни, само че те си имат вътрешни процедури и техните листи и кандидатури би трябвало да минат през съвещание на Националния съвет ", допълни тя. 

Според нея публична поддръжка ще има, когато се записват листите в ОИК.

" Разговарях с госпожа Нинова (лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - бел.ред.) в края на юли. По-скоро одобрявам, че тя поддържа моята кандидатура. Всичко ще стане ясно на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Смятам, че листата за общински съветници е финализирана. Аз съм лидер на тази листа и в нея има няколко синдикалисти ", каза още Ваня Григорова.

Тя още веднъж повтори тезата си, че бюджетът на София е " меко казано " противообществен.

По думите ѝ бюджетът би трябвало да дава отговор най-пълно на потребностите на софиянци. " Управляващите постоянно се пробват да минат с подаването на един пръст при бюджетите. Няма по какъв начин да не се одобри бюджет на София. Трябва да уточним, че той е до края на 2023 година.

Няма град по света, в който градския превоз да не се субсидира от общината ", добави Григорова.

Според нея заплатите на работещите в градския превоз би трябвало да се усилят, а изискванията им на труд - фрапантно да се подобрят изискванията на труд, с цел да не напущат работа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР