От днес във втория по големина град на Белгия Антверпен

...
От днес във втория по големина град на Белгия Антверпен
Коментари Харесай

Вечерен час в Антверпен заради коронавируса, скоро и в Брюксел

От през днешния ден във втория по величина град на Белгия Антверпен е натрапен вечерен час като мярка против разпространяването на Covid-19. Подобен метод не е изключен и в Брюксел, декларират през днешния ден лекари, представени в локални медии.

От средата на юли страната навлиза във втора епидемиологична вълна, като дневният брой на новооткритите инфектирани още веднъж доближава 400 души. Едновременно с растежа на заболелите се следи намаляване в броя на смъртните случаи, демонстрират данните.

В Антверпен локалните управляващи взеха решение да забранят всякакво придвижване от 23.30 ч. до 6.00 ч., с изключение на за неотложни дейности.

Властите в прилежаща Холандия оповестиха, че ще постановат карантина на пасажери, пристигнали от Антверпен, както и че слагат Белгия в така наречен оранжева зона за заплаха от разпространяване на заразната болест.

Здравни служащи прецизират, че растежът в броя на болесттите се следи главно в имигрантската общественост и кварталите, обитаеми основно с хора от непознат генезис. Най-често в последните седмици се откриват заболели от групата на хората в дейна възраст, които прекарват огромна част от деня на улицата или които живеят в пренаселени жилища. До през днешния ден броят на инфектираните в Белгия е 66 662, а на умрелите - 9836 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР