От днес в тъмночервената зона влизат още две области -

...
От днес в тъмночервената зона влизат още две области -
Коментари Харесай

Пик на заболели: Детското отделение в Бургас е почти пълно, най-малкият пациент е на 1 месец

От през днешния ден в тъмночервената зона влизат още две области - Бургас и Варна.

Пик на болни сред двата празника и стремително повишаване на случаите след Нова година, демонстрира равносметката на здравните управляващи в Бургас. Сред заболелите има и доста деца.

В единственото инфекциозно поделение в региона, в което се лекуват деца с ковид, от 15 кревати 11 са заети. Най-малкият пациент е бебе на 1 месец.

Снимка: bTV

Цялото семейство на Георги се заразява по Коледа.

" С малко бебенце сме, болно е вътре, с майката, през днешния ден подвигна висока температура, по-късно дойдохме тук, одобриха ни незабавно по неотложност. В момента е добре. За Коледа се събрахме, от татко ми потегли всичко… в този момент сме всички заболели ", споделя Георги Димитров – татко на 3-месечно бебе с ковид.

Макар и болен, Димитров идва по два пъти дневно до болничното заведение, с цел да носи храна на фамилията си.

" Няма кой различен да им остави багаж… храна, облекла, вода, безусловно всичко - аз би трябвало да нося ", споделя мъжът.

" Много деца е имало, доколкото ми споделиха колежките… най-вероятно вървене по посетители, събиране по празници, доста хора, цялостен е триажът ", споделя Дима Събева - здравна сестра, триажен център.

Снимка: bTV
" Отново температура, болки в гърлото - всички присъщи признаци за една вирусна зараза. Повечето са развили пневмония, с цел да постъпят при нас и част от тях са и на кислородолечение “, изясни доктор Светослав Тодоров - зам.- шеф, УМБАЛ-Бургас.

На този стадий свободни кревати за пациенти с COVID-19 има, твърдят от лечебното заведение.

Заради повишение на случаите от здравната ревизия в Бургас обмислят привикване на спешен щаб и вероятно увеличение на леглата. Очаква се това да стане идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР