От днес в София влизат в сила засилени мерки за

...
От днес в София влизат в сила засилени мерки за
Коментари Харесай

Влизат в сила някои от затегнатите мерки за сигурност в София


От през днешния ден в София влизат в действие засилени ограничения за сигурност поради българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Част от тях към този момент бяха оповестени. Едната е закриването на два паркинга в непосредствена непосредственост до НДК.

През 6-те месеца, до момента в който сме отпред на Евросъюза, ще има и краткотрайни усложнения и забрани за придвижване в някои региони, където ще се организират мероприятия или пък ще се придвижват по-важни персони. Така да вземем за пример на 10 и 11 януари ограничавания ще има към Народния спектакъл " Иван Вазов ", където ще бъде церемонията по формалното приемане на председателството от страна на България, съобщи бТВ.

Очертава се даже по-често да има ограничавания по други основни точки и пътни артерии на столицата, като те ще важат за по-кратко и ще се вкарват според от обстановката. Ще ги има най-много при прекосяването на делегации от летището до разнообразни хотели или здания, където ще се организират избрани мероприятия.

" Ще се лимитира придвижването в секторите, където се придвижват делегациите. Най-основното трасе е сред летище " София ", НДК и съответните хотели ", изясни заместник-кмета на столицата по превоза Евгени Крусев. Той означи още, че въпросните ограничавания ще са в действие са единствено за избрани часови диапазони. " Целта е прекъсването на придвижването да е за оптимално малко време, с цел да не се затормозява останалият трафик ", сподели още Крусев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР