От днес в сила влиза нова заповед за учениците. Ако

...
От днес в сила влиза нова заповед за учениците. Ако
Коментари Харесай

От днес при 30% зелени сертификати в клас, учениците ще учат присъствено

От през днешния ден в действие влиза нова заповед за учениците. Ако 30% от децата в един клас имат „ зелен документ “ или се тестват, то учениците могат да се върнат присъствено в образователното заведение. Това решение беше взето от МОН преди седмица.

Нужно е децата да бъдат имунизирани, да имат документ за преболедуван Covid-19 или пък родителите им да са дали единодушие за щадящо тестване.

Досега в случай че 50% от учениците нямаха зелен документ или тест, паралелката оставаше в електронно образование. Така посредством понижаване на % от ден на ден деца ще се върнат назад в клас. А тези, чиито родители не желаят децата им да се тестват или не са имунизирани ще продължат с онлайн образованието.

От министерство на образованието оповестяват, че досега повече от 564 000 възпитаници към този момент учат в учебна среда. Това са близо 82% от всички възпитаници в страната. А съвсем 480 000 деца и младежи са в учебно заведение със зелен документ или се тестват един път в седмицата. Осигурени са и проби на учениците в страната до Коледната почивка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР