От днес в Италия влизат облекчения на правилата, въведени заради

...
От днес в Италия влизат облекчения на правилата, въведени заради
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Постепенно облекчаване на ограниченията в някои страни

От през днешния ден в Италия влизат облекчения на разпоредбите, въведени поради ковид, предава в понеделник организация АНСА. За цялата страна обаче остават в действие вечерният час, който стартира 22 ч. и продължава до 5 ч., правилото за носене на маски, даже навън, с изключение на за деца до 6 години и за спортни действия, както и правилото за обществена отдалеченост.

Облекченията засягат главно по този начин наречените жълти зони - зони в които рискът от разпространяването на болестта е сдържан. Там се позволява свободното влизане и излизане от обитаемоте места и от зоната. Възможно е сред 5 и 22 ч. в жълтите зони четирима възрастни оптимално да посещават един път на ден частно жилище. Магазините в жълтите зони са отворени, а от през днешния ден там се отварят и заведенията за хранене, като потреблението е единствено навън, на обед и на вечеря. Заведенията за хранене ще могат да отворят порти и на закрито, единствено за обяд, на 1 юни. Ограничения няма за заведенията, намиращи се в хотели.

В жълтите зони комерсиалните центрове ще останат затворени през уикендите до 15 май. Днес се отварят в жълтите зони и музеите, театрите, концертните зали, киносалоните, клубовете с осъществявания онлайн. Има условие посетителите там да са до 50 % от нормалното, което ще значи не повече от 500 фенове на закрито и 1000 фенове навън.

В жълтите зони се възобновяват и спортните действия навън, в това число и отборните спортни действия и тези, при които има физически контакт, само че съблекалните не могат да се употребяват. Басейните навън ще бъдат отворени едвам на 15 май, а спортните зали на 1 юни.

Остават затворени нощните заведения, балните зали и са неразрешени всевъзможни частни тържества.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР