От днес в Италия отпада на редица места общоприетият зелен

...
От днес в Италия отпада на редица места общоприетият зелен
Коментари Харесай

Сериозно разхлабване на мерките от днес в Италия

От през днешния ден в Италия отпада на редица места общоприетият зелен документ, включващ тест или преболедуване или ваксина, както и сходният му „ супер” зелен документ, удостоверяващ единствено имунизация или Covid преболедуване. До края на месеца в страната ще се влиза със зелен пропуск, който ще отпадне от 1-ви май.

Пътуващите за Италия би трябвало да дават на превозвача както до в този момент „ Формуляр за локация на пътници” както и зелен документ за имунизация или преболедуване или негативен Covid тест.

При липса на подобаващ документ следва петдневна карантина на посочен от пасажера адрес. След този интервал е нужен негативен тест. На локална почва отпада карантината след контакт със инфектиран. Изолацията за него e до първия негативен тест или до 21 дни от заразяването.

Зелен пропуск не се изисква за хотелите, в заведенията навън, моловете, магазините, градския превоз, публичните служби, частните офиси други Не е необходим за музеите, археологическите обекти, изложбите, библиотеките и други културни места, само че ще би трябвало да се носи защитна маска, която остава наложителна за всички места на закрито.

Не би трябвало зелен пропуск за спектакли навън, нужен е за вътрешния публичен превоз на дълги дистанции.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР