От днес стартира аварийно почистване на участъци от коритото и

...
От днес стартира аварийно почистване на участъци от коритото и
Коментари Харесай

Започна почистването на коритото и бреговете на р. Янтра от наноси

От през днешния ден започва спешно разчистване на сектори от коритото и крайбрежията на река Янтра в урбанизираната територия на Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Специализирана строителна техника навлезе в пространството под Владишкия мост и Цар-Шишмановата баня. Кметът Даниел Панов посети региона и инспектира работата.

Дейностите включват унищожаване на растителността в речното корито, заравняване и изчистване на бреговата линия до съществуващите каменни габиони, унищожаване на изкуствени островни и наносни формирания, оформили се след интензивните дъждове през последния месец.

Около 0,4-0,5 километра от двете страни по дължината на реката ще бъдат обхванати. Техниката ще работи в региона от каменния мост в кв. „ Асенов “ против течението на Янтра, около Владишкия мост и до църквата „ Св. св. Петър и Павел “.

Мерките са спешни и имат за цел възстановяване на проводимостта на речното корито и попречване на наводнения. Финансирането е обезпечено от Община Велико Търново.

Към Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне е импортиран план за изцяло оформяне и профилиране на коритото на реката в урбанизираната територия на града. За целия сектор от каменния мост в кв. „ Асенов “ до въжения пешеходен мост край някогашната фабрика „ Васил Мавриков “ ще са нужни към 1,2 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР