От днес - синият контролен талон при шофьорите остава в

...
От днес - синият контролен талон при шофьорите остава в
Коментари Харесай

От днес синият контролен талон остава в историята

От през днешния ден - синият надзорен ваучър при водачите остава в историята, а гласуваните промени в Закона за придвижването по пътищата влизат в действие.

Задължителният до момента документ към този момент не е нужен, а точките за доклад на осъществените нарушавания ще се наблюдават в Националния указател за водачите.

За доста водачи смяната не е от изключително значение.

" В 21-ви век сме, не може да обикаляме с хартийки в близост, а и не е добре за природата. Най-вероятно ще го запазя за всеки случай за спомен ", споделя Илияна.

Сега водачите ще могат да ревизират по-лесно какъв брой контролни точки имат. От Министерство на вътрешните работи оповестиха за NOVA, че се работи по онлайн система, през която всеки ще може да получи тази информация. И припомнят, че т. н " златен ваучър " продължава да съществува, а с него и съответните изгоди.

Експерти останаха разочаровани, защото направените промени не подобрявали пътната сигурност.

" Лошо е, че се обръща внимание единствено някакви дребни елементи, които сами по себе си няма да трансформират цялостната картинка ", споделя Георги Гълъбов от " Институт за пътна сигурност ".

Досега проблеми със синия ваучър е имало, когато водач е глобен в друга област от тази, в която е непрекъснатият му адрес. Има случаи на изгубени документи, откакто са взети от служителите на реда.

" Често се случва. Просто това са едни дребни сини хартийки, които се носят на ръка из цялата страна ", добавя Гълъбов.

А методът, по който ще се разделите със синия ваучър, е въпрос на персонални желания.

" Могат да го изхвърлят, могат да го пазят за спомен за положителните остарели времена или пък да го подарят на някого ", изяснява юрист Михаела Димитрова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР