От днес шофьорите у нас могат да се възползват от

...
От днес шофьорите у нас могат да се възползват от
Коментари Харесай

Шофьорите могат да проверяват и плащат невръчените си фишове онлайн

От през днешния ден водачите у нас могат да се възползват от нововъведената електронна система , която им разрешава да ревизират и заплащат своите към момента невръчени фишове онлайн , без нуждата от посещаване в КАТ. Това заяви депутатът от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов в своя пост във Facebook.

Иновацията е осъществена след стартирането на новата версия на електронните услуги за жители и компании на уеб страницата на Министерството на вътрешните работи /МВР/. До момента, заплащането на фишове онлайн беше допустимо единствено за тези, които към този момент са били връчени на нарушителите.

Промените в системата са резултат от актуализацията на Закона за придвижването по пътищата , призната през миналото лято, която е готова от Министерството на електронното ръководство една година по-рано. Според Божанов, новата функционалност на е-услугите доста улеснява жителите, позволявайки им да ревизират и заплащат своите фишове комфортно и бързо онлайн.

Тази стъпка е част от по-широките старания на държавното управление да цифровизира административните услуги и да направи взаимоотношението с държавните институции по-достъпно и дейно за всички жители. Предвидените промени са в унисон със устрема на страната към рационализация и улеснение на бюрократичните процеси, което е от изключително значение в подтекста на възходящата потребност от цифрова промяна във всички сфери на публичния живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР