От днес се затягат мерките за борба с коронавируса на

...
От днес се затягат мерките за борба с коронавируса на
Коментари Харесай

Слагат КПП-та и на Женския пазар

От през днешния ден се стягат ограниченията за битка с ковид на Женския пазар и пазар " Димитър Петков " в София.

Поставени са ограждения към комерсиалните площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно придвижване с пропускателен режим с контролно-пропусквателен пункт на входа и на изхода. Целта е да се ограничи скупчването на хора на едно място и да се минимизират опциите за разпространяването на болестта.

Входната точка на Женския пазар е откъм ул. " Св. Св. Кирил и Методий ", а изходящата - откъм бул. " Сливница ". На пазар " Димитър Петков " входът е от откъм бул. " Ал. Стамболийски ", а изходът - откъм бул. " Т. Александров ".

Драгомир Димитров, изпълнителен шеф на Пазари Възраждане ЕАД, изясни, че въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще разреши да се ръководи човекопотокът и ще подкрепи търговците да постановат отдалеченост при извършване на покупки от най-малко 2 м. За задачата на Женския пазар в началото ще се пропуснат 80 души, а за пазар " Димитър Петков " - 40 души, след което влизането в посочените браншове ще следва правилото " излязъл-влязъл. Това значи, че нови клиенти в зоните ще се позволяват единствено след устно известяван на чиновниците на входните точки от чиновниците на изходните точки за напуснали такива.
 Въвеждат строги ограничения за предварителна защита на общинските пазари в Пловдив
Въвеждат строги ограничения за предварителна защита на общинските пазари в Пловдив

Всички са задължени да изискват и съблюдават нужната отдалеченост

Търговците са задължени да носят защитни маски и ръкавици и да дезинфекцират работното си пространство. Ако не съблюдават това условие, ще се приключват договорите им за наем. Това условие ще важи и за пазар " Димитър Петков ".

На двата пазара са инсталирани тонколони, от които звучи запис от Столична дирекция на вътрешните работи с подсещаме на хората да съблюдават противоепидемичните ограничения, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени указания за жителите. Чешмичките на Женския пазар са снабдени с течен сапун, като са инсталирани в допълнение още две мобилни чешми.
 Затварят още веднъж пазарите, в случай че не се съблюдават рекомендациите
Затварят още веднъж пазарите, в случай че не се съблюдават рекомендациите

Поставят пропускателен режим на вход и излаз

Продължава и постоянната стерилизация на Женския пазар и на пазар " Димитър Петков ", както и на Предгаров площад " Ротонда ". Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на борсите.

Разпоредено е да се позволява по един човек в комерсиалните обекти вид павилиони на пазарните площадки, а изчакването да става извън на отдалеченост от най-малко 2 м. Такава е и дистанцията, на която би трябвало да пазарят и клиентите на сергиите.
 Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите
Утвърдиха правила за работа на пазарите, земеделците и фермерите

Заповедта е издадена от здравния министър Кирил Ананиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР