От днес се разрешават плановият прием и операции в болниците. Според

...
От днес се разрешават плановият прием и операции в болниците. Според
Коментари Харесай

Александровска болница се връща към обичайния си ритъм на работа

От през днешния ден се позволяват плановият банкет и интервенции в лечебните заведения. Според здравното министерство това е допустимо след регистрирани спад  в заболеваемостта от Covid-19, с което се понижава и натискът върху здравната система.

" Още от през днешния ден започваме процедури по възобновяване на естествения темп на работа. Най-напред в Отделението по кардиология, последователно и в другите структури, които бяха преобразувани за лекуване на Covid заболели, ще бъде възобновена активността. Ще бъде омекотен режимът на работа на командированите от други структури в Covid отделенията, тяхната работа ще бъде облекчена ".  Това изясни пред БНР доктор Атанас Атанасов, изпълнителен шеф на Александровска болница.

" Към момента към този момент имаме 30 свободни от 153 Covid кревати и 4 свободни от 23 интензивни кревати ", уточни шефът на Александровска болница.

Той посочи, че плановата активност в болничното заведение е била напълно прекъсната и това е довело до понижаване на общите доходи от съществена активност на лечебното заведение. 

Всички, които са се обърнали към приемните кабинети за планов банкет, са били вписани в листа на чакащите и в този момент следва да бъдат признати последователно с възобновяване на активността на болничното заведение:

" Постъпващите пациенти ще бъдат тествани за Covid-19. За приетите в болница по клинични пътеки тестванията се заплащат и обезпечават от болничното заведение ", акцентира доктор Атанасов.

За записване за прегледи могат да се употребяват и уеб сайтът, и фейсбук страницата на " Александровска ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР