От днес руският опозиционер Алексей Навални фигурира в списък на

...
От днес руският опозиционер Алексей Навални фигурира в списък на
Коментари Харесай

Русия обяви Навални за терорист в списък заедно с „Ислямска държава“

От през днешния ден съветският опозиционер Алексей Навални попада в лист на терористи наред с " Ислямска страна " и талибаните. Службата за финансов контрол Росфинмониторинг го е там дружно с Георгий Албуров, Любов Собол и още 19 души, съобщи ТАСС. Много от тях са обект и на правосъдно гонене поради присъединяване си във Фонда за битка с корупцията, който Москва разгласи за " задграничен сътрудник " и " екстремистка организация ".

Преди десетина дни в листата на терористите бяха включени бившият шеф на ФБК Иван Жданов и бившият началник на агитиращите за Навални регионални щабове Леонид Волков, за които имало сведения за причастност към екстремистка активност или тероризъм. И двамата са отвън страната.

Следственият комитет на Русия към този момент е образувал наказателно произвеждане против Алексей Навални за основаване на екстремистка организация и присъединяване в нея. То се отнася и до най-близките му сътрудници.

Включването им в лист на вътрешни и интернационалните терористи значи и финансови ограничавания. Те ще имат право да теглят месечно не повече от 10 000 рубли (130 долара) за всеки неработещ член на фамилията. По този метод банковите им сметки ще бъдат блокирани отчасти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР