От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения

...
От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения
Коментари Харесай

От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения за деца

От през днешния ден родителите могат да подават заявления за данъчните облекчения за деца. Размерът на облекчението е до 450 лв. за едно дете, 900 - за две и до 1350 за три и повече деца.

Данъчните облекчения се употребяват, когато човек има облагаеми приходи. Ако няма приходи, да вземем за пример в случай че е получавал само обезщетение, този родител не би могъл да употребява нито едно данъчно облекчение. Но другият родител на детето би могъл да го направи. Има ли приход, начислен налог за 2021 година, може да се употребява данъчното облекчение, разясни в " Денят стартира " Росен Бъчваров, представител на Националната организация за приходите.

Първото изискване е децата да са родени или навършили пълноправие 2021 година Второто изискване е родителите да нямат неплатени отговорности към страната - налози, осигурителни вноски или санкции, добави той. За развъждане на дете с увреждания намаляването на годишната данъчна основа е в размер на 9000 лв., което значи, че сумата за приемане е 900 лв., сподели още Росен Бъчваров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР