От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в

...
От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в
Коментари Харесай

Отпадат още ограничения, моловете и казината отварят за клиенти

От през днешния ден отпадат рестриктивните мерки за работа на обектите, ситуирани в комерсиалните центрове. Това планува издадена от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов заповед за противоепидемични ограничения в страната в интервала от 12 до 30 април, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Заповедта беше издадена на 8 април. Тя планува при визитата на тези обекти да се съблюдават всички защитни ограничения и отдалеченост от 1.5 м.

От през днешния ден са позволени и визитите в игралните зали и казина при потребление на не повече от 50% от потенциала им.

Разхлабването на ограниченията стартира на 12 април, когато беше обновен присъственият образователен развой за учениците, както и се позволи провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

От 12 април беше позволено и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при потребление на не повече от 30% от потенциала на пространствата, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице и потребление единствено на седящи места. Бяха позволени и визитите в заведенията за хранене и развлечения при потребление на не повече от 50% от потенциала им, лимитирано работно време сред 6.00 и 23.00 часа.

Предстои от 29 април визитите в нощни заведения, бар-клубове, пиано питейни заведения, бар-вариете и нощни питейни заведения да се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала им.

Цялата заповед на здравния министър

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР