От днес отпада задължението учениците да се тестват за COVID-19

...
От днес отпада задължението учениците да се тестват за COVID-19
Коментари Харесай

От днес се отменя тестването за COVID-19 в училищата

От през днешния ден отпада задължението учениците да се тестват за COVID-19 в учебно заведение. дружно с отпадането на зелените документи. Така единствената диря от пандемичните ограничавания у нас остават маските, които към момента са наложителни в закрити публични места. Както нормално, децата понесоха най-голямата суровост на рестриктивните мерки - тестванията за останалите публични обекти отпаднаха преди месец.

Днес Народното събрание стартира спор за ограниченията, които ще могат да се постановат и след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Здравната комисия ще разисква законопроект, който ще разреши на основния здравен контрольор да предлага и отсега нататък ограничавания без в страната да е въведена изключителна конюнктура.

Текстът в закона особено акцентира, че измежду тези ограничения не могат да бъдат ограничение на напредването и затваряне на обекти и услуги. Извън това обаче е много общ. Това не пречи на създателите - група депутати от ръководещата коалиция, да поясняват в претекстовете, че без изключителна конюнктура ще могат да се вкарват единствено ограничения от общ темперамент като стерилизация, проветряване и отдалеченост. Те особено показват в претекстовете и че опцията за въвеждане на наложителни маски остава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР