От днес маските на пазарите на открито в столицата са

...
От днес маските на пазарите на открито в столицата са
Коментари Харесай

Не липсваха нарушители на мерките на Женския пазар днес

От през днешния ден маските на пазарите навън в столицата са наложителни поради скупчването на доста хора. Те би трябвало да се носят както от търговци, по този начин и от клиенти. От началото на седмицата текат засилени инспекции - досега са осъществени над 2 500 инспекции, единствено 900 през вчерашния ден. Има формирани 4 акта. Днес при инспекция на Женския пазар също не липсваха извършители.

Създадена е организация с 3 контролни пункта, с цел да няма скупчване на хора. По думите на шефа на пазара се позволяват не повече от 100 души на цялата повърхност или по този начин на всеки човек се падат по 3 квадратни метра.

" По-малко стана работата, откогато чакат на опашка, отхвърлят се, нервничат, бързат, карат се непрекъснато ", показа Паулина, която е търговец.

" В част от пазара виждаме е основана организация за вход, за излаз, само че пазарът е огромен и това не на всички места сега е реалност, тъй че има още какво да поработи управлението на пазара ", съобщи зам.-кметът по опазване на здравето на Столична община Дончо Барбалов.

В една част на пазара ограниченията се съблюдаваха, в друга обаче не. Част от хората носеха маски по погрешен метод, измежду тях имаше и търговци.

" Ако търговец не съблюдава мярка и ние го удостоверим, ние го наказваме. Миналата година са прекъснати 3 контракта на хора, които отказваха да ги съблюдават или редовно не съблюдаваха ограниченията ", сподели изпълнителният шеф на пазари " Възраждане " Драгомир Димитров.

Нарушители не липсваха, част от тях даже не се смущаваха, че не съблюдават ограниченията.

Колкото до моловете и фитнесите в столицата - затварянето им е въпрос на разбор. Всичко зависи от развиването на епидемиологичната конюнктура.

От през днешния ден и в Бургас влизат в действие по-строгите противоепидемични ограничения. Моловете и фитнесите остават отворени към този момент, само че в тях не се позволяват малолетни без компаньон. Наша инспекция откри, че в един от огромните търговски центрове в морския град деца има, само че множеството са с техните родители. За други мъчно може да се дефинира дали имат 18 години и дали нарушават ограниченията. Лични карти не се изискват. Всички гости обаче в комерсиалния център носят маски и прецизно се следи дали тази мярка се нарушава. На входа на мола се мери температурата на всеки клиент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР