От днес Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор

...
От днес Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като шеф на МВФ

От през днешния ден Кристалина Георгиева встъпва в служба като ръководещ шеф на Международния валутен фонд, оповестява БНР.

Георгиева е първият началник на институцията, който е от страна с разрастваща се стопанска система, и то - спасявана със заем от МВФ.

Още през вчерашния ден сънародницата ни влезе на новото си работно място, облечена в национална носия. Преди това беше изпратена от екипа на Световната банка с овации, българска национална музика и хоро, което самата тя поведе.

" Аз навлизам в служба във време, когато международната стопанска система е изправена пред доста опасности. В кратковременен проект целта ни е да подсигуряваме, че страните минимизират риска от стопански спад и са подготвени да се оправят, в случай че той настъпи. В дълготраен проект имаме огромна, благородна цел - да помогнем на страните да изградят по-силни стопански системи и да подобрят живота на хората си ", съобщи Георгиева във видеообръщение до българските медии.

Припомняме, Кристалина Георгиева беше единственият претендент за поста.

В началото на септември МВФ в профил последната спънка пред кандидатурата й, премахвайки възрастовото ограничаване за позицията изпълнителен шеф.

Георгиева заменя Кристин Лагард, която стана първата жена началник на МВФ през 2011 година 63-годишната Лагард поема Европейската централна банка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР