От днес Кипър навлиза във втората фаза на значително облекчаване

...
От днес Кипър навлиза във втората фаза на значително облекчаване
Коментари Харесай

Нови Covid облекчения в Кипър, с първа доза ваксина са 44% от населението

От през днешния ден Кипър навлиза във втората фаза на доста облекчение на Covid рестриктивните мерки след излизането на страната от третия локдаун преди седмица. 44% от популацията на страната към този момент е с сложена първа доза ваксина.

С новите ограничения се усилва позволеният брой хора за събирания.

На сватби, кръщенета и погребения към този момент могат да участват до 200 души (при 10 души досега), като се заемат не повече от 30% от потенциала на помещението.

Същият % важи и за църкви, театри и кина, конференции и търговски панаири.

Възобновява се работата на увеселителни и тематични паркове, детски площадки и игрови зони, само че единствено навън.

В частния и обществения бранш, като се изключи главните услуги, е позволено физическо наличие на чиновници не повече от 50% от общия брой заети.

От през днешния ден вечерният час стартира от среднощ, с 1 час по-късно от досегашната наредба.

Също от през днешния ден коронавирусният „ безвреден пропуск ” (който включва документ за имунизиране, преболедуване или негативен тест), не се изисква за отворените външни пространства на заведения за хранене, кафенета, църкви, амфитеатри, кина. Той остава за затворените пространства, като молове, фитнес и танцови зали, театри, кина и други.

Приемането на новите облекчения стана допустимо поради доста усъвършенстваната епидемиологична конюнктура, акцентира здравното министерство.

Кипър регистрира забележителен спад на новите случаи на инфектирани и на признати в лечебните заведения, както и положителни резултати във имунизацията. 

До събота, 15 май, 44% от популацията към този момент е с сложена първа доза, а съвсем 15% са изцяло имунизирани с двете дози.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР