От днес грипна епидемия е обявена и на територията на

...
От днес грипна епидемия е обявена и на територията на
Коментари Харесай

Почти цяла България е в грипна епидемия, от днес е обявена и в Монтана

От през днешния ден грипна зараза е оповестена и на територията на област Монтана. Учебните занятия в учебните заведения в региона се преустановяват до 4 февруари.

Така към този момент 24 са областите, оповестили грипна зараза. Голяма част от тях удължиха периода на авансово оповестената зараза, продължава и насилствената почивка за децата. Близо 1 400 са затворените образователни заведения в страната. По думите на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, пикът на грипа ще бъде през тази седмица.

Проф. доктор Йото Йотов, УМБАЛ " Света Марина " - Варна: Грипната зараза има двустранен резултат. От една страна, затрудненията на грипа са тези, които водят до съдбовните изходи. От друга страна, грипа и всяко едно такова тежко инфекциозно заболяване води до усложняване на самите сърдечно-съдови болести. Ето за какво в рекомендациите на Европейското и на Българското сдружение по кардиология ние горещо предлагаме, там където няма контраиндикации, пациентите със сърдечно-съдови болести да се имунизират против грип, против кокова зараза, с цел да се предпазят от точно тези тежки затруднения на грипа.
Безплатни прегледи и съвещания за пациенти със подозрения за грип ще има през днешния ден във Военномедицинска академия в София. Кабинетът е със статут " незабавен " и пациентите не е належащо да минават през персоналния доктор. Изисква се обаче авансово записване. Болните ще бъдат съветвани от експерти от Катедрата по инфекциозни заболявания към ВМА от 09:00 до 14:00 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР