От днес екоинспекцията във Враца започва проверка на фирмата, която

...
От днес екоинспекцията във Враца започва проверка на фирмата, която
Коментари Харесай

Площадката във Враца на италианския боклук не е лицензирана

От през днешния ден екоинспекцията във Враца стартира инспекция на компанията, която складира в града 50 тона боклуци от Италия, сподели за " По света и у нас " шефът на институцията инж. Христо Христов. Проверка на ДАНС и Регионална инспекция за опазване на околната среда е посочила, че боклукът не е рисков за здравето на хората. Площадката обаче не е лицензирана. Собственикът ѝ посочи, че отпадъците няма да бъдат изгаряни, а ще се преработват механично като вторична суровина.

50-те тона използвани тонер касети от принтери, импортирани от Милано и открити на складова повърхност в една от промишлените зони на Враца, са пакетирани в чували и контейнери, а част от тях са насъбрани на купчини непосредствено на земята, видя екипът ни. Извънредна инспекция на РИОСВ-Враца сподели, че площадката няма лиценз за запазване на боклуци и по тази причина притежателят ще бъде глобен.

По телефона инж. Христо Христов, шеф на РИОСВ-Враца: Вчера сме направили инспекция с представители на ДАНС във връзка със сигнала и е открито, че са пластмасови боклуци, импортирани от Италия с трансграничен транспорт. Не е рисков боклук. В понеделник следва контакти с компанията. Няма лицензирана площадка, няма съответните разрешителни от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР