От днес е задължително електронното направление за хоспитализиция, съобщиха от

...
От днес е задължително електронното направление за хоспитализиция, съобщиха от
Коментари Харесай

От днес е задължително електронното направление за хоспитализация

От през днешния ден е наложително електронното направление за хоспитализиция, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Въвеждането на електронната хоспитализация ще улесни както пациентите, които към този момент няма да носят хартиени документи, по този начин и лечебните заведения, където регистрацията на пациент ще лишава няколко секунди. Процесът от постъпването на пациента в лечебното заведение през диагностиката и лекуването му до издаването на епикризата става цифров. Всички медицински документи ще бъдат част от съответното пациентско досие. Чрез Националната здравно-информационна система (НЗИС) в действително време ще може да се удостовери в кои болнични структури какъв брой пациенти с какви диагнози и по кое време са постъпили, както и по какъв начин са лекувани.
НЗИС ще дава информация в действително време и за наличните свободни и заети кревати освен на равнище лечебно заведение, само че и на равнище клиника/отделение.

Данните за пациентите и дейностите се изпращат към НЗИС посредством електронен автограф на доктор или механически помощник, подсетиха от Българския лекарски съюз. За тази цел всяко лечебно заведение би трябвало да има профилиран програмен продукт с последна настояща версия, която да дава отговор на условията на НЗИС. От съсловната организация обръщат внимание на осигуреността със постоянна интернет връзка за предаване на данните от локалния програмен продукт към НЗИС.

Резултатите от извършените лабораторни проучвания се генерират автоматизирано от болничната система към НЗИС, допълват от лекарския съюз.

При зародили усложнения и въпроси изпълнителите би трябвало да се свържат с разработчика на софтуера, който се употребява в лечебното заведение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР