От днес до края на седмицата в ход е специализирана

...
От днес до края на седмицата в ход е специализирана
Коментари Харесай

Нова акция на пътя: Ето за какво ще следи КАТ

От през днешния ден до края на седмицата в ход е профилирана полицейска интервенция на пътя. Униформените ще наблюдават тежкотоварните коли и рейсовете. Акцията е по линия на Европейската мрежа на службите на " Пътна полиция " и се организира по едно и също време във всички държави-членки на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на

Проверките ще наблюдават съблюдава ли се работното време на водачите, надвишава ли се скоростта, транспортират ли водачите рискови товари, както и дали сядат зад кормилото след използването на алкохол и упойващи субстанции.

Главен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " изясни пред медиите, че униформените чиновници ще ревизират транспортираните товари, в това число и незаконни мигранти.

Основно подчертаваме върху използването на алкохол и наркотични субстанции. Няма да позволим на територията на страната ни да ръководят водачи на товарни коли, които са с маса в доста случаи от 40 т да се движат по пътищата и да заплашват останалите участници в придвижването. Затова виждате какъв брой са съществени инспекциите, стараем се да обхванем оптимален брой транспортни средства, разяснява гл. контрольор Близнаков.

Той добави, че при последната такава интервенция са били тествани над 8000 товарни автомобила, при които са били установени 13 случая на приложимост на алкохол и опиати.

Акцията е взаимна сред органите на " Пътна полиция ", Главна ревизия по труда и ИА " Автомобилна администрация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР