От днес до 31 март четири дежурни градини в Пловдив

...
От днес до 31 март четири дежурни градини в Пловдив
Коментари Харесай

4 дежурни градини в Пловдив приемат деца на медици на първа линия

От през днешния ден до 31 март четири дежурни градини в Пловдив ще одобряват деца на медици, които са на първа линия в битката с ковид. Целта е да бъдат подкрепени експертите по време на актуалното стягане на ограниченията.

В детска градина " Зора " в Пловдив ще има освен групи за деца над 3-годишна възраст, само че ще има и яслена група.

Пловдив също е в алена зона. По последна информация от регионалния спешен щаб свободните места в лечебните заведения са 297.

" От през днешния ден започва визитата в разкритите четири дежурни групи в четири детски градини в община Пловдив особено за деца на родители, които са медицински експерти и са на първа линия. Имаме подготвеност, в случай че се усили броят на искащите, да увеличим броя на дежурните групи, а в случай че се наложи, да включим и детски градини. Избрахме градини, които са в непосредствена непосредственост до по-големите болнични заведения, с цел да бъде комфортно на родителите ", сподели шеф на отдел Образование към община Пловдив Донка Щилянова.

В предходния интервал към 40 деца са посещавали дежурните групи. Към сегашния миг броят е същият. Очакват се и нови заявки от други родители, добави Щилянова.

Родителите, които желаят да аплайват могат да подадат заявление по електронен път на имейла на детската градина или на място, след което да запишат детето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР