От днес до 31 март 2022 г., четвъртък, Община Пловдив

...
От днес до 31 март 2022 г., четвъртък, Община Пловдив
Коментари Харесай

Набират членове на комисии за Награда Пловдив

От през днешния ден до 31 март 2022 година, четвъртък, Община Пловдив стартира да приема оферти за състава на комисиите , чиято задача е да дефинират спечелилите в обособените категории на Награди „ Пловдив “. Припомняме, че всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност, Кметът на Пловдив връчва влиятелното отличие „ Награда Пловдив “ на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществени през миналата година.

В тази връзка и според одобрения Статут на Награди „ Пловдив “, със заповед на Кмета на Община Пловдив се назначават 9 профилирани комисии за отсъждане на премиите в разделите: „ Художествена литература и хуманитаристика “, „ Художествен превод “, „ Журналистика в областта на културата “, „ Архитектура и естетизация на градската среда “, „ Музика “, „ Танцово изкуство “, „ Театър “, „ Изобразително изкуство “, „ Аудио-визуални изкуства и снимка “. Постъпилите оферти в категориите „ Опазване на културното завещание и запазване на паметта “, „ Произведение на изкуството, предопределено за деца ”, „ Съвременни мултижанрови изкуства “ и Специалната премия за изключителни достижения и повсеместен принос се преглеждат от непрекъсната комисия, назначена със заповед на Кмета , в чийто състав вземат участие: представители на ПУ „ Паисий Хилендарски “, АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, НХГ „ Цанко Лавренов “, НГСЕИ, НУМТИ „ Добрин Петков “, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Музей на авиацията “, Градска художествена изложба, Народна библиотека „ Иван Вазов “, ОИ „ Старинен Пловдив “, ФА „ Тракия “ и Регионална гилдия на КАБ по предложение на техните управления.

Съставът на комисиите се образува по оферти на културните институти и организации, професионални и креативен организации и съюзи, учебните заведения по изкуствата, висши образователни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на активност, обвързван с културата.

В тази връзка Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “ на Община Пловдив кани всички заинтригувани от изброените нагоре, да внесат своите стимулирани предложения  за членове на комисиите.

Важно е да бъдат спазени следните условия:

ü  Мотивираните оферти за членове на комисиите се подават документално в деловодството на Община Пловдив (пл. “Ст. Стамболов “№1), с сътрудник „ Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “, в период до 17 часа на 31 март 2022 година, четвъртък.

ü  Предложените лица се включват в непрекъснат лист, от който се назначават членове в комисиите според от постъпилите оферти в обособените раздели.

ü  Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на оферти за награждаване с Награди „ Пловдив “.

ü  Членовете на комисиите не могат да бъдат препоръчани за награждаване, нито свързани лица с препоръчаните за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на оферти. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за неналичието на спор на ползи.)

Община Пловдив припомня, че НАБИРАНЕТО НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ – НОМИНАЦИИ ЗА УДОСТОЯВАНЕ С „ НАГРАДА ПЛОВДИВ “ на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или културен факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществени през миналата 2021 година, както и за Специалната премия за повсеместен принос стартира на 1 април. Крайният период е 15 април.

Предложенията се изготвят по пример (Приложение №1 и Приложение №2), който може да намерите на формалната страница на Община Пловдив,  www.plovdiv.bg. Можете да употребявате и платформата за непосредствено попълване на формуляр в уеб страницата на Награда „ Пловдив “ на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „ Подай предложение за награждаване “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР