От днес до 21 юни пациенти със сърдечно-съдови проблеми могат

...
От днес до 21 юни пациенти със сърдечно-съдови проблеми могат
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в Александровска на хора със сърдечни проблеми от днес

От през днешния ден до 21 юни пациенти със сърдечно-съдови проблеми могат да преминат безвъзмездни прегледи в " Александровска " болница в София.

Кампанията е проведена от лечебното заведение и Портал на пациента. Прегледите ще се правят от 8 до 16 часа. Не се изисква направление, само че е належащо авансово записване на тел. 02/ 9230 339.

Информационната акция за профилактика на неочакваната сърдечна гибел (ВСС) „ За всеки един удар на сърцето “ започва предходната година и продължава в този момент.

От прегледите могат да се възползват и пациенти с ритъмни нарушавания, рецидивиращо предсърдно мъждене, камерна тахикардия и сърдечна непълнота, които се нуждаят от имплантация на кардиостимулиращо устройство. На специфичен щанд студенти - медици ще раздават осведомителни материали за риска и предварителната защита на сърдечно-съдовите произшествия. 

Информационната акция „ За всеки един удар на сърцето “ се организира заради тревожния факт, че над 70 000 българи годишно умират от сърдечно-съдови болести. 70% от съдбовните произшествия са породени от неочаквана сърдечна гибел (ВВС). По този индикатор България е преди всичко в Европейския съюз. Общо случаите на знакови болести на съвремието ни като инсулт, рак на белия дроб, рак на гърдата и СПИН едвам доближават броя на пациентите, които умират от неочаквана сърдечна гибел (ВВС). Затова този проблем се обрисува като палач №1 измежду незаразните болести в света.

До 40% от пациентите в риск от Висш съдебен съвет могат да бъдат избавени, в случай че в точния момент им бъде подложен имплантируем кардиовертер дефибрилатор, който разпознава нарушаванията в ритъма на сърцето и подава сърдечни импулси при нужда, в това число и в случай че то спре. В момента устройствата се слагат с отчасти финансиране от Здравната каса на част от пациентите, които към този момент са претърпели неочаквана сърдечна гибел, с цел да се предотврати още един случай. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР