От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на

...
От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на
Коментари Харесай

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите от днес

От през днешния ден до 21 октомври 2018 година на територията на всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ще бъдат осъществени засилени инспекции над товарните коли и рейсовете, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверките ще се вършат по метода " широкообхватен надзор " и ще се следи за годна наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите, както и заплатена ли е нужната винетна такса. Те ще се реализират взаимно със чиновници на Криминална полиция и на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ".

На място ще се следи за незаконни емигранти и трафик на хора, владеене и транспорт на наркотични и упойващи субстанции, превозване и владеене на противозаконни огнестрелни оръжия, превозване на крадени артикули, транспорт на артикули, разнообразни от упоменатите в документите за товара, оповестени за търсене лица и други престъпни закононарушения.

Основните аргументи за зародилите произшествия с присъединяване на товарни коли и рейсове са неспазване времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари както и претоварването на колите, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР