От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап

...
От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап
Коментари Харесай

Започва вторият етап от акция Зима

От през днешния ден до 20 ноември ще се организира вторият стадий от акция " Зима ". Тя се концентрира върху нарушаванията от пешеходци и водачите, които не им обезпечават преимущество на улицата. Статистиката демонстрира, че най-вече катастрофи с присъединяване на  пешеходци стават в тъмните часове - рано заран и по здрач. Това сподели Александър Димов, специалист в Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", предава БНР. 

Важното за пешеходците е да знаят, че би трябвало да пресичат на плануваните за това места, изключително през тъмната част на денонощието да носят светли облекла или облекла със закрепени към тях светлоотразителни детайли. Като съвет към пешеходците, с изключение на за облеклата, бих споделил да не прибързват да навлизат ненадейно на пътното платно за придвижване, заради вероятността настилката да е заснежена, заледена и хлъзгава. При липса на тротоар да се движат против посоката на придвижване, означи Димов.

Последният, трети стадий на акция " Зима ", ще се организира от 20 ноември до края на месеца и ще е ориентиран към техническата редовност на моторните транспортни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР