От днес до 1 октомври се забранява извършването на всички

...
От днес до 1 октомври се забранява извършването на всички
Коментари Харесай

Спират от днес строителството в курортите край Варна

 От през днешния ден до 1 октомври се не разрешава осъществяването на всички типове строителни и монтажни работи на територията на комплексите " Златни пясъци “, " Св. Св. Константин и Елена “, КК " Чайка “, КЗ " Прибой “, курортна зона - околност " Манастирски хълм “ със заповед на кмета на Община Варна. 

Спира се достъпа на тежка строителна машинизация и на всевъзможни транспортни средства, доставящи строителни материали в комплексите. Изключение се позволява за наложително аварийно-ремонтни действия, според член 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.  

В период до 14 май възложителите и изпълнителите на незавършени градежи на територията на комплексите бяха задължени да подхващат нужните ограничения за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират краткотрайно поставените обслужващи обекти, които са отвън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените вследствие на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки към градежите. Засегнатите от строителството зелени площи би трябвало да бъдат почистени от строителни боклуци, обработени и засадени със съответния тип декоративна растителност. Дейността по осъществяването на актуалната заповед се реализират от " Общинска полиция “, съответното РПУ и областен кмет. 

За нарушение на заповедта и на съображение на член 23 по отношение на член 15 от ЗУКЧ, физическите лица ще се санкционират с санкции от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се постанова имуществена глоба в размер от  10 000 лв. до 50 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР