От днес Бюрата по труда започват да набират заявки от

...
От днес Бюрата по труда започват да набират заявки от
Коментари Харесай

Бюрата по труда търсят детегледачки за работещи родители

От през днешния ден Бюрата по труда стартират да набират поръчки от родители, които желаят да наемат детегледачи, с цел да се върнат на работа. Условието е да няма място за децата в детска ясла или градина. Проектът се финансира с 20 милиона лв. по оперативната стратегия „ Развитие на човешките ресурси“, съобщи БНР.

„ Родители в претовареност “ се споделя схемата, която ще помогне на към 1500 фамилии в развъждането на децата от 0 до 5 годишна възраст. Заместник-социалният министър Зорница Русинова: „За нас приоритет са самотните родители, хората с увреждания, хора, които са в уязвено състояние, тъй че да ги подкрепим оптимално, като изискването е децата им, които са на възраст сред 0 и 5 години да не бъдат обхванати от системата на яслите и детските градини. Родителите, несъмнено, би трябвало да ни потвърдят, че са положили старания да бъдат интегрирани децата им в яли или в детски градини. Набираме поръчки за самите детегледачи – могат да са заети, безработни лица.“

Срокът, за който ще се заплаща минималната заплата на детегледачите, е до 18 месеца. Няма ограничавания и за децата могат да се грижат родственици – баба или дядо, без значение дали са пенсионери: „Основният избор ще става от родителите. Те са тези, които ще имат правото на избор, кой да бъде детегледачът“, сподели Зорница Русинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР