От днес БНТ 2 започна излъчването на видеоуроци, които ще

...
От днес БНТ 2 започна излъчването на видеоуроци, които ще
Коментари Харесай

БНТ 2 започна излъчването на видеоуроци

От през днешния ден Българска национална телевизия 2 стартира излъчването на видеоуроци, които ще подкрепят отдалеченото образование на учениците, които до 29 март не са на учебно заведение поради въведеното в страната изключително състояние.

Първите видеоуроци са по български език и по математика за седми клас. Урокът по български език се води от Весела Михайлова - преподавател и създател на учебници, а този по математика - от Ирена Муташка - преподавател в 42-ро Основно учебно заведение "Хаджи Димитър " в София.

Видеоуроците са част от просветителната стратегия "С Българска национална телевизия на учебно заведение ", която е взаимна самодейност на Министерството на образованието и науката, на малкия екран и издателство "Просвета ". В реализирането на самодейността се включат учители от разнообразни класове, които дават нужната информация за уроци, извършения и независима работа по български език и по математика.

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по Българска национална телевизия 4 ще оказват помощ и на децата в чужбина, учещи в неделни учебни заведения и прекратили заниманията си поради въведените изключителни ограничения.

Времето за лъчение на видеоуроците и просветителните клипове е от 9.15 до 12 часа и от 13 до 16 часа. Те ще бъдат за разнообразни класове и възрасти и ще бъдат предавани всеки работен ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР