От днес австралийските власти започнаха да ваксинират деца на възраст

...
От днес австралийските власти започнаха да ваксинират деца на възраст
Коментари Харесай

Австралия започва ваксинация на децата от 5 до 11 години срещу COVID-19

От през днешния ден австралийските управляващи започнаха да имунизират деца на възраст от 5 до 11 години против коронавирусната зараза с ваксина на американската фармацевтична компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, заяви министърът на опазването на здравето на страната Грег Хънт.

Той съобщи, че " 3 милиона дози от имунизацията ще бъдат предоставени преди началото на новата образователна година (която стартира на 2 февруари), с цел да могат 2,3 милиона деца, които имат право на имунизация против COVID-19, да получат първата инжекция ". Министърът заяви, че децата на възраст от 5 до 11 години ще бъдат имунизирани с две дози от лекарството, които ще се ползват с период от осем седмици.
Медицински сестри с Covid се връщат на работа в Австралия в прорез с разпоредбите
Заразени с ковид медицински сестри, които би трябвало да са в карантина, са викани назад на работа в лечебни заведения в австралийския ща...
Прочети повече
Министърът съобщи също, че съвсем 19 милиона възрастни австралийци (над 92%) са били изцяло имунизирани против ковид досега, а повече от 3 милиона от тях към този момент са получили бустерна доза от имунизацията.

" Над 910 000 (74%) от възрастовата група от 12 до 15 години са изцяло имунизирани и в този момент децата на възраст от 5 до 11 години също могат да получат отбраната, обезпечена от имунизацията против COVID-19 ", сподели Хънт.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР