От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва

...
От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва
Коментари Харесай

Нови правила за влизащите във Франция българи

От през днешния ден, 22 октомври 2021 година, България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са сложени „ под наблюдаване “ във връзка с Франция във връзка със обстановката с COVID-19, оповестяват от Министерство на външните работи. Това значи, че макар, че посочените страни не престават да бъдат в „ зелена зона “, неимунизираните жители и тези, които не разполагат със документ за преболедуване, би трябвало да разполагат с отрицателен PCR тест или антигенен тест, изработен в границите на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътешестване с прекачване), а не както беше до момента 72 часа преди отпътуването.

Новите правила влизат в действие неотложно.

Документите, с които българските жители могат да пътуват от България до Франция, са:

- за имунизираните жители – документ за приключена имунизационна скица:

• 28 дни след имунизацията с една доза - Johnson & Johnson;

• 7 дни след втората сложена доза на останалите ваксини, които изискват две дози;

• за хората, които са получили всички нужни дози от ваксина, позволена от СЗО, само че които не са приети от Европейската организация по медикаментите, 7 дни след използването на спомагателна доза от РНК ваксина, която се употребява от такова признание.

Ваксините, които се признават във Франция, са тези, утвърдени от Европейската организация по медикаментите - Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Janssen.

Допуска се и документ за преболедуване COVID-19, публикуван преди повече от 11 дни и преди по-малко от 6 месеца, или отрицателен PCR тест, или антигенен тест, изработен в границите на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътешестване с прекачване).

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90, както и на телефон за връзка с посолството при незабавни случаи в извънработно време, в почивни и празнични дни – 0033 /0/ 6 21 84 95 15.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР