От днес, 1 декември, Турция въвежда допълнителни, по-строги мерки заради

...
От днес, 1 декември, Турция въвежда допълнителни, по-строги мерки заради
Коментари Харесай

Какво се случва в Турция от 1 декември 2020?

От през днешния ден, 1 декември, Турция вкарва спомагателни, по-строги ограничения поради тревожното нарастване на инфектираните, тежко болните и жертвите на COVID-19 в страната, съобщи за Българска телеграфна агенция кореспондентът Нахиде Дениз.

Вчера бе обявено за нови 31 219 инфектирани и 188 умряли за последното денонощие.

Пълен локдаун се вкарва през уикендите. Турските жители ще стоят затворени у дома от петък вечерта до неделя сутринта. Подобна мярка се прилагаше при първата вълна на COVID-19.

През делничните дни се вкарва комендантски час от 21,00 ч. до 5,00 сутринта.

Отменят се занятията на учениците от предучилищната възраст, затварят се детските градини. Прояви, концерти и други начинания, като честване на Нова година, няма да се организират.

Ще се управлява да няма събиране на доста хора по площадите и парковете.

В моловете ще се влиза с код Хес, посредством който се наблюдават инфектираните без признаци.

Предвижда се ограничение на броя на посетителите в джамиите особено за петъчната молитва.

Това са част от ограниченията, които турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи след съвещание на държавното управление през вчерашния ден, което по думите му е било отдадено на тревожната епидемиологична конюнктура в страната по отношение на епидемията.

Хранителните магазини, хлебарниците, заведенията за доставка на храни по домовете, компаниите за доставка на питейна вода, аптеките, службите по електроснабдяване и газоснабдяване, както и градският превоз и други служби, които са на специфичен режим, ще работят през дните на локдаун.

Новите ограничения влизат в действие от през днешния ден, 1 декември, с предписание на турското министерство на вътрешните работи.

Опозицията настояваше за цялостно затваряне в продължение на минимум две седмици, изключително в мегаполиса Истанбул, с цел да се спре разпространяването на епидемията.

Настояваше се и за анулация на междуградските пътувания, само че към този момент не се планува такава.

Експерти допускат, че резултатите от стягането на ограниченията ще проличат най-рано през втората половина на декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР