От десетилетия аргументът за климатични промени се използва умело от

...
От десетилетия аргументът за климатични промени се използва умело от
Коментари Харесай

Няколко факта за глобалното затопляне, които умишлено се премълчават

От десетилетия аргументът за климатични промени се употребява ловко от политици за въвеждане на неуместни зелени политики, които са в ущърб на елементарния човек

Глобалното стопляне, което през годините постоянно сменяше формалното си име – от стопляне, през захлаждане, до климатични промени и още веднъж стопляне, е много противоречив феномен, за който се твърди, че е реалност. За мнозина то е толкоз действително, колкото изгрева и залеза, а гръмки фрази от рода на „ 90% от учените го признават “ са заляли от десетилетия всички налични канали за информация. 

Но както с пастите за зъби, които се „ предлагат от девет от 10 зъболекари “, останалите 10% може би също имат какво да кажат по тематиката. А в множеството случаи то не подхожда на градения с години разказ и надлежно изнесените от несъгласните с „ световното стопляне “ учени обстоятелства се премълчават. И то съзнателно, с цел да могат политици да вкарват нови и нови политики за „ запазване на околната среда “, които разрушават метода, по който действа обществото. 

Така през днешния ден представяме няколко обстоятелството от другата страна на аргумента за затоплящата се наша планета, събрани извънредно ловко от Дейвид Симон от RealClearMarkets.com.

Затоплящата се планета избавя животи. Анализ на милиони смъртни случаи от последните десетилетия в редица страни по света, оповестен в английския медицински вестник The Lancet, демонстрират, че ниските температури убиват от 9 пъти повече ( ) до 17 пъти повече ( ), в сравнение с топлите температури. Наистина скромното стопляне на Земята от почти за интервал 1880-2022 година по този метод е .

CO2 излъчванията не замърсяват, а в противен случай – в изгода са за околната среда. През 2017 година повече от 300 учени, включително и Ричард Линдзън от Масачузецкия университет по технологии и Уилям Хапър от Принстън, – „ въглеродният диоксид не е замърсител. Точно противоположното – има ясни доказателства, че увеличението на равнищата му в атмосферата са удобни за околната среда, оказват помощ за посевите и надлежно за изхранването на човечеството. CO2 е храна за растенията, не отрова. Всеки един от нас издиша тъкмо този газ с всяка своя глътка въздух “.

От 1920 година до момента смъртните случаи в резултат на естествени бедствия са намалели с 90%. Това се случва, по данни от , оповестени и презентирани в Оксфорд, в подтекста освен на това, че планетата ни се „ затопля “, само че и на това, че човешкото население е 4 пъти по-голямо.

Глобалното стопляне не води до растеж на броя на ураганите . , последно ревизиран на 28 ноември 2022 година, демонстрира, че „ на процедура няма дълготрайна наклонност за ръс на ураганите. Доказателства за това, че има растеж са още по-слаби, в случай че погледнем броя на ураганите в Съединени американски щати, които доближават до сушата. Там се следи противоположен тренд от 1900 година насам “.
В същия отчет е болдирано: „ Нешето умозаключение е, че данните за урагани в Атлантическия океан на този стадий не съставляват задоволително положително доказателство за резултата на въглеродния диоксид и неговия растеж към броя на ураганите в последния век, нито за силата на тропическите стихии “

Глобалното стопляне не докара до растеж на площта земя, изгорена от пожари. Както статистика Бьорн Ломберг демонстрира, употребявайки данни от , процентът  на изгорена от пожари земя в интервала 1905-2021 година понижа.

Нивото на водата се повишава, само че с доста дребна част от сантиметъра на година. , ревизиран последно на 1 август 2022 година, се споделя: „ Когато се вземат междинните стойности за всички океани и водни басейни, излиза наяве, че водното ниво се е повишавало всяка година със приблизително 15 милиметра в интервала 1880-2013 година

Моделите, които се употребяват от разнообразни пропагандатори за това какъв брой рисков е растежът на температурите на планетата, са толкоз спекулативни , че даже не могат да репродуцират температурните промени през 20-и век. Това е основна тематика в една от книгите в рубрика „ наложителен прочит “ по тематиката, писана от Стивън Кунин през 2021 година –
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР