От държавното обвинение съобщиха подробности за обвинението срещу дизайнерката Миглена

...
От държавното обвинение съобщиха подробности за обвинението срещу дизайнерката Миглена
Коментари Харесай

Мегз замислила застрахователната измама, защото не можела да плаща лизинга на Мерцедеса G-класа

От държавното обвиняване оповестиха детайлности за обвиняването против дизайнерката Миглена Каканашева. От известието излиза наяве, че Мегз замислила застрахователната машинация, тъй като не можела да заплаща лизинга на Мерцедеса G-класа.

Цялата информация от прокуратурата:

Днес, 9 януари 2019 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинена М.К., на 28 година, за това, че през месец септември 2018 година, като подстрекател, в съучастничество с Р.Р. и А.Л., като причинители, съзнателно ги е склонила незаконно да присвоят непозната движима движимост, лек автомобил, модел „ Мерцедес G 350 “, на стойност 98 560 лв., благосъстоятелност на лизингова компания в гр. София, като обсебването е в огромни размери – закононарушение по член 206 ал.3 във вр. алинея 1 във вр. чл.20 алинея 3 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По същото досъдебно произвеждане, от 8 януари 2019 година, като обвинени са привлечени и Р.Р., на 40 година, и А.Л., на 32 година, за това, че през месец септември 2018 година, в гр. Пловдив, в съучастничество, като причинители, и в съучастничество с М.К., като подстрекател, незаконно присвоили непозната движима движимост – лек автомобил, модел „ Мерцедес G 350 “, благосъстоятелност на лизингово сдружение в гр. София, като обсебването е в огромни размери – закононарушение по член 206 алинея 3 във вр. ал.1 във вр. чл.20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На А.Л. е повдигнато обвиняване и за това, че на 28 септември 2018 година, в гр. Пловдив, съзнателно е станал причина да се внесат погрешни условия в формален документ, формиран според открития ред, като декларирал в Първо районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив, че лек автомобил, модел „ Мерцедес G 350 “ е бил незаконно лишен – закононарушение по член 314 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че обвинената М.К. имала финансови усложнения при обслужването на лизинговия контракт за горепосочения автомобил – „ Мерцедес G 350 “. Поради тази причина тя и обвиненият Р.Р. решили незаконно да го присвоят, без за нея да има последици, като се разгласи пред способените органи, че е откраднат. Според събраните доказателства, през месец септември 2018 година обвинената М.К. убедила и обвинения А.Л., дружно с Р.Р., да осъществят авансово замисления проект за обсебването на автомобила и оповестяването му за откраднат.

След извършено следствие, автомобилът „ Мерцедес G 350 “ е открит от полицейски чиновници в двор на парцел на родственик на А.Л., в региона на гр. Раковски, обл. Пловдив, като същият е бил върнат на лизинговото сдружение в гр. София, само че без истинския мотор, за който е открито, че е бил сменен.

Обвиняемият Р.Р. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Спрямо Р.Р. са събрани доказателства и за осъществено друго закононарушение, за което също му е повдигнато обвиняване по член 194 алинея 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 31 декември 2017 година, лишил непознати движими движимости – два броя спойлери, на стойност 1 800 лв., от влекач, марка „ Мерцедес “.

Спрямо обвинената М.К., с разпореждане на наблюдаващия прокурор, е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Обвиняемият А.Л. е с мярка за неотклонение „ подписка “, взета по-същото досъдебно произвеждане от по-рано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР