От държава – член на НАТО се изискват ясни, категорични

...
От държава – член на НАТО се изискват ясни, категорични
Коментари Харесай

Даниел Митов: Целта на Русия е да внуши, че НАТО е остаряла организация

От страна – член на НАТО се изискват ясни, безапелационни позиции, които да не оставят подозрения къде стоим, съобщи в предаването „ Лице в лице “ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.
 
„ Ще подкрепим държавното управление, в случай че се постанова, поради отбранителния капацитет, който НАТО възнамерява да разположи по Източния фланг, техника и личен състав да бъдат краткотрайно ситуирани в България “, означи Даниел Митов.
 
Според него сега би трябвало ясна позиция и да е ясно, че сме страна, която няма да се трансформира в потребител на сигурност и съюзнически запас, когато ни е преференциално, а сме подготвени и да споделяме своята отговорност.
 
„ България е член на НАТО, българската войска е натовска войска, както и всички останали съюзнически армии. В момента е добре да се показва отбранителна мощност, която да е сдържаща във връзка с нападателните планове на Руската федерация “, сподели още Даниел Митов.
 
Демонстрацията на съюзническа мощ е значима, добави той.
 
„ Русия непрестанно търси слаби звена в НАТО, единството на Алианса се показва и през заедност и съюзнически дейности, когато е належащо “, означи депутатът от ГЕРБ.
 
Целта на Руската федерация по думите му е да внуши, че НАТО е остаряла организация, амортизирана и да върне нещата в някакви концептуални измерения на геополитиката от 19 век.
 
Според него Русия търси мотив за експанзия, мотив за война.
 
„ Когато поставяш подобен вид ултиматуми, на които ти е ясно, че няма по какъв начин да получиш одобрителен или позитивен отговор, това значи, че търсиш спор “, съобщи още Даниел Митов. 
 
 

 
Източник: бТВ
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР